Практикум «Прокачай свою 3-D уяву: Стереометрія»

 

Наступна математична зустріч студентів другого курсу спеціальності Кібербезпека груп 213-КБ та 212-КБ зі спікером Авдєєвою Тетяною Василівною, викладача математичних дисциплін НТУУ КПІ ім. Ігоря Сікорського, відбулась онлайн 05 квітня в середу. Наших юнаків та дівчат дуже зацікавила тема практикуму. По перше, завдання зі стереометрії є тестовими завданнями НМТ. По друге – стереометрія розвиває технічне мислення, просторову уяву, пам'ять, сприяє розвитку координації рухів.

Практикум «Прокачай свою 3-D уяву: Стереометрія» мав за мету донести до здобувачів освіти, що стереометрія неможлива без знань по планіметрії, розібратися, як стереометричну задачу звести до планіметричної. При розв’язуванні стереометричних задач відбувається узагальнення поняття вектора, геометричного перетворення (зсув, симетричне відображення тощо). Під час практикуму було розглянуто задачі, пов’язані із декартовою системою координат, завдання знаходження кутів між прямими або площинами, обчислення площ основи просторової фігури або поверхні тіла, об’ємів  просторових фігур.

Також, було детально розглянуто завдання про визначення об’єму вартової вежі у вигляді олівця (комбінація циліндра та конуса), оцінено перспективи багатогранності  застосування стереометрії до прикладних завдань. Під час практикуму студенти мали можливість самостійно розв’язувати запропоновані завдання, доповнювати відповіді інших та запропоновувати альтернативний метод розв’язування. Захід пройшов дуже активно, у піднесеному настрої. Юнаки і дівчата так активно відповідали на питання та дискутували, що і не помітили, як сплинув час. Найбільш активними були Катерина, Валерія, Даша, Анастасія, Єлизавета, Кирило та Денис. Учасники практикуму з нетерпінням чекають на наступну зустріч, наступної середи.