Участь у роботі XXIII Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки»

 

5 квітня 2023 року в рамках роботи XXIII Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів освіти і молодих учених «Політ. Сучасні проблеми науки» відбулося засідання секції «Лінгвокультурологія», організоване кафедрою української мови та культури ФЛСК.

Студенти, молоді науковці презентували на секції «Лінгвокультурологія» наукові дослідження, присвячені актуальним питанням розвитку і функціонуванню української мови і культури сьогодні. Було представлено доповіді, тематика яких визначена реаліями нашого часу – про технології створення антиукраїнських фейків у інформаційному потоці, появу нових слів та висловів під час активної фази російсько-української війни, українську мову в соціальних мережах сьогодні: стан і перспективи, культурно-мистецьку експансію рф в культурний інформаційний простір у XXI столітті, проблеми мовної політики.

У роботі секції взяла участь наша студентка першого курсу групи Ф-10 Карина МИГОЛЬ з доповіддю «Способи перекладу фінансових інтернаціоналізмів з англійської мови на українську», яку підготували викладачі ЦК іноземних мов Ірина СЛИНЬКО та Валентина МИГОЛЬ.