Засідання біологічного гуртка «Біорізноманіття та біологія людини засобами STEM-освіти»

 

12.04.2023 року  в рамках декади циклової комісії природничих дисциплін відбулося відкрите засідання біологічного гуртка «Біорізноманіття та біологія людини засобами STEM-освіти». Метою роботи гуртка є створення сприятливих умов для підготовки студентської молоді до самостійної творчої, навчальної та наукової роботи,  а також є формування ключових компетентностей особистості засобами STEM-освіти.

На засіданні розглядалося питання «Що таке STEM, STEАM, STREАM та їх особливості в освітньому процесі». Студентами ФЕДОРЕНКО Іваном та СОРОКІНИМ Владиславом була презентована змістовна, цікава доповідь «STEM технології та їх застосування», в якій розкрито поняття STEM, STEАM, STREАM наведено яскраві приклади, звернуто увагу на переваги та недоліки використання цієї технології. Після доповіді, на закріплення отриманих знань, всі разом складали мозаїку з компонентів STREАM.

Також на засідання було розглянуто проект з використанням STEM-елементів на тему «Куріння  серед підліток», який підготували ПУХАЛЬСЬКИЙ Дмитро, ХУДАЩОВ Богдан, РЕВУН Олександр. Автори проекту провели анонімне анкетування серед студенті коледжу, отримали і проаналізували отримані дані, зробити цікаві, інформативні висновки.

На нашу думку, активне використання STEM/STEAM/ STREАM-елементів в освітньому процесі коледжу сприятиме розвитку творчого мислення, навичок використання інженерного підходу до розв’язання реальних завдань, розуміння важливості дизайну, усвідомлення ролі технологій у їхньому вирішенні, що дає змогу не тільки зробити освітній процес більш розмаїтим і насиченим, але також додатково підштовхнути студентів до креативного розв’язання поставлених завдань, розуміння принципів естетики.
Засідання  пройшло у теплій, дружній атмосфері!

На засіданні були присутніми 20 осіб, серед них ВАСЬКОВСЬКА Олена, СВИРИДЕНКО Альона, ГАНЧЕНКО Алла, студенти-учасники біологічного гуртка.

Керівник гуртка: Ольга ОРЛОВА