Виховна година з 207-ІПЗ до Всесвітнього дня авіації і космонавтики

 

12 квітня відзначається Всесвітній день авіації та космонавтики. Свято відзначається за рішенням Міжнародної авіаційної федерації. Цього ж дня світова громадськість відзначає і Міжнародний день польоту людини в космос.
В Україні 12 квітня - професійне свято тих, хто є дотичним до космонавтики – День працівників ракетно-космічної галузі України. Свято встановлене згідно з Указом Президента від 13 березня 1997 року. Україна є визнаною в світі космічною державою. Оскільки українські вчені, конструктори і науковці зробили вагомий внесок в розвиток світової космічної науки і освоєння космосу. До української ракетно-космічної
галузі належать велика кількість дослідних лабораторій і близько 40 підприємств. Маючи потужну науково-дослідницьку і промислову базу, Україна з перших років незалежності долучилася до міжнародних проєктів з експлуатації плавучого космодрому «Морський старт». В 90-х роках минулого століття розпочалася співпраця на рівні космічних агентств між Україною та США, у процесі якої відбувся політ з українським  космонавтом на борту. З 2002 року Україна є учасницею спільного проекту запусків ракетоносіїв серії «Циклон» з бразильського космодрому Алкантара.