Штучний інтелект поступово входить у наше повсякденне життя

 

27 квітня 2023 року в відбулася гостьова лекція, на якій розглядалося актуальне питання поєднання штучного інтелекту з різними галузями життя. Запрошеним гостем була наукова співробітниця Інститут програмних систем Національної академії наук України Тетяна ФЕДОРЕНКО,  яка виступила з доповіддю на тему: «Культура+екологія+ШІ».

Після доповіді студенти активно дискутували, обговорювали позитивні та негативні сторони штучного інтелекту.

Наведемо декілька цитат з обговорення: в підтримку тези Анни - залежно від того, наскільки людство зможе інтегрувати ШІ в життя, буде також і користь Приміром автомобілі витіснили візників та конів з ринку транспорту, але з'явилися таксисти. Сполучення між містами стало більш зручним та швидшим.

Михайло Андрійович Коваленко.12:20

я думаю через багато років штучной інтелект дуже сильно зміниться і буде не таким як зараз

Іван Русланович Федоренко.12:21

ну треба також вирішити що для нас інтелект - швидкий пошук по терабайтам даних і видача перефразованих повідомлень (CPT-4, 5 тощо) або повноцінна свідомість, коли робот буде керовуватися поняттями про мораль або ж статистичною ймовірністю - яке рішення має більший % успіху

Олексій Олексійович Жуковський.12:21

штучний інтелект для своїх робіт бере картинки, що знаходяться у вільному доступі, тому, як мінімум в найближчому майбутньому, роботу художників він не забере.

Отже, штучний інтелект — це великий стрибок людства у невідоме майбутнє. Чи зможе він допомогти людству чи, навпаки, зробить його вразливим?

На заході були присутні понад 86 осіб, ВАСЬКОВСЬКА Олена, СТОЛЯРЕНКО Антоніна, студенти першого курсу ВСП «Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ».

Організатори заходу: викладач біології та екології Ольга ОРЛОВА, студент 556 групи Іван ФЕДОРЕНКО.