Свято вишиванки, яке відбулось у бібліотеці імені Олени Теліги

 

Вишиванка в українській культурі споконвіку мала особливе місце,  саме тому напередодні Міжнародного дня вишиванки відбулося чергове засідання етнографічної студії "Вишиванка- душа України".

Усі учасники та гості свята прийшли у вишиваних сорочках, читальна зала Бібліотеки ім.  Олени Теліги,  де проходив захід  теж була прикрашена вишиванками з усіх регіонів України. Студенти 6 і 8  відділень підготували розповіді про історію та особливості української вишивки, про головні символи української вишивки як таємничий код наших предків. А ще усі присутні з цікавістю переглянули документальний фільм про чоловіків - знаних майстрів вишивки  "Як у Бердичеві чоловіки вишивають". Усіх потішила маленька Софійка СЛИВКО,  яка розповіла вірш про вишиванку. Учасники етнографічної студії: Катерина ВЛАСЕНКО, Наталія ПУШКАРЕНКО, Дарія МАШЕВЕЦЬ (Д-26), Катерина БУЗУН, Надія ВЛАСЕНКО, Уляна ЛЯХ, Інна ОСІПЧУК (ОВ-12), Максим КУЛАКЕВИЧ, Артем КУЩЕНКО, Вадим МАРЧУК,  Микола МУЗИЧУК (ГР-11)  дякують викладачам коледжу,  які допомагали в підготовці і проведенні свята - Вірі МАКСИМЧУК,  Антоніні БОГІНСЬКІЙ,  Галині МАРЧУК,  Вікторії та Ярославу СЛИВКО,  Ірині СЛИНЬКО,  Людмилі ГОРОБЕЦЬ.

Захід відбувся за підтримки працівників  Бібліотеки ім. Олени Теліги -  наших давніх партнерів і друзів.

Збереження споконвічних народних традицій  надзвичайно важливе, для розбудови України,  бо як дерево міцне корінням, так і сила народу в збереженні своєї історії.