ГУРТОК "КОМПАС" В ДІЇ...

 

23 травня відбулося чергове засідання географічно - краєзнавчого гуртка. "Компас". Цього разу викладачі ЦК геодезії та землевпорядкування Галина МАРЧУК, Тамара КОВАЛЬОВА, Олег ГУРОВ провели своїх вихованців маршрутом майдан Незалежності - вулиця Хрещатик - Бесарабська площа. Цікавими були розповіді викладачів про особливості рельєфу цієї місцевості, історію найважливіших споруд, зміни топонімів.
Студенти групи ГР-11 Софія ЛУК'ЯНЮК та Вадим МАРЧУК підготували повідомлення про Київський метрополітен, зокрема станції Хрещатик і Майдан Незалежності. Їхні розповіді всі учасники гуртка слухали з особливим зацікавленням, адже Галина Леонідівна, викладачка географії та кураторка групи ГР-11, наголосила, що на будівництві метро працює багато випускників - геодезистів, АТ Київметробуд і наш коледж пов'язують давні партнерські зв'язки. На засідання гуртка були запрошені викладачка української мови в групах ГР-11 та ЗВ-13 Віра МАКСИМЧУК та завідувачка Бібліотеки ім. Олени Теліги Олена ШЕВЧУК, які представили студентам будинок-музей Тараса Шевченка, де у 1846-1847 рр. винаймав помешкання поет, та розвінчали деякі стереотипи про Кобзаря. Психологиня коледжу Любов ФУРСА розповіла про історію побудови Головпоштамту, особливості місця, де він розташований.Також поділилася з присутніми практичні поради щодо формування корисних звичок.
Такі цікаві форми гурткової роботи активізують пізнавальну діяльність студентів, мотивують до творчого пошуку, упевнюють у правильності вибору професії.
З нетерпінням чекаємо наступного засідання гуртка, яке відбудеться в Музеї коледжу та парку Нивки!