Засідання круглого столу “Актуальні проблеми паливно-заправних комплексів України”

 

21.06.2023 в НАУ відбулося засідання круглого столу “Актуальні проблеми паливно-заправних комплексів України” – спільний захід НАУ, Асоціації Аеропорти України цивільної авіації та Міжнародної Академії освіти і науки України. У засіданні взяли участь представники аеропортів та авіапідприємств України, Міністерства енергетики, Технічного комітету при Мінекономіки, ДП Укрметртестстандарт.

З вітальним словом до присутніх звернувся проректор з навчальної роботи НАУ Анатолій Полухін, який наголосив на важливості питань, зазначених у програмі круглого столу та розповів про ситуацію в освітній галузі.

Президент Асоціації Петро Липовенко вкотре підкреслив необхідність вирішення нормативно-правових аспектів забезпечення технологічних процесів паливно-заправних комплексів України, їх відповідність європейським стандартам. З цього ж питання виступили Сергій Биченко – голова профільного комітету Асоціації – та інші співдоповідачі.

Освітня та наукова робота є невід’ємною складовою діяльності Університету. Про здобутки на просвітницькій ниві доповіли Ігор Трофімов, Олена Матвеєва, Ігор Яровий, Сергій Пузік.

Погодили ініціювати створення потужної кафедри, яка об’єднала б в один блок підготовку фахівців спеціальності 161 освітньої програми Хімічні технології альтернативних енергоресурсів та спец-ті 272 освітньої програми Технології робіт та технологічне обладнання аеропортів.

Не зважаючи на воєнний стан у державі, НАУ продовжує надавати якісні освітні послуги, а паливно-заправні комплекси аеропортів України продовжують функціонувати. Наразі у ПЗК та освітян і науковців України з’явилась можливість об’єднати свої зусилля і стати ще сильнішими.