День Відкритих дверей Авіаційно-космічного центру Київського Палацу дітей та юнацтва

09 вересня 2023 р. студенти 556-ІПЗ разом з куратором Ольгою ОРЛОВОЮ відвідали День Відкритих дверей Авіаційно-космічного центру Київського Палацу дітей та юнацтва.
Авіаційно-космічний центр – відділ Київського Палацу дітей та юнацтва, який знайомить дітей та молодь з аерокосмічною галуззю і дотичними науками.
 
Авіаційно-космічний центр є унікальним позашкільним закладом, має багаторічний досвід налагодженої співпраці із багатьма освітніми й дослідницькими інституціями. Навчальний процес відбувається згідно з нормативними документами та вимогами Міністерства освіти і науки України.
Захоплюючу екскурсію-знайомство з надзвичайно цікавими гуртками проводили завідувач відділу Олександр ШАПКА та керівник гуртка юних парашутистів Ольга КУЛІГІНА. Особливу зацікавленість у студентів викликали гуртки кібербезпеки та операторів БПЛА, а також гурток юних льотчиків-штурманів.
Місія Центру – виховувати нові покоління українців: освічених, здорових, всебічно й гармонійно сформованих особистостей. Мета Центру – зацікавити молодь авіацією та космонавтикою, їх історією та новітніми досягненнями; ознайомити  з авіаційними професіями; стимулювати вихованців до технічної творчості, ознайомлення з технологічними інноваціями, пошуку креативного вирішення науково-технічних та конструкторських проблем, практичного застосування здобутих знань та навичок.
Наприкінці екскурсії відбулася бесіда студентів і куратора з керівництвом Авіа-космічного центру, де окреслювались напрями подальшої співпраці.