Відкритий виховний захід в Меморіальному музеї Т. Г. Шевченка «Хата на Пріорці»

 

11 жовтня 2023 року студенти груп 566-Ж-2, 565-ВП-2 та 563-ТР-2 відвідали Меморіальний музей  Т. Г. Шевченка «Хата на Пріорці». Захід організував викладач спеціальних дисциплін Литвиненко Віталій Вікторович, до заходу доєдналися викладачі коледжу: Грудзинська Лілія Василівна (куратор групи 565 ВП-2)  та голова циклової комісії  філологічних дисциплін  - Матюшко Ірина Олександрівна (куратор групи 563 - ТР-2).

Спершу студенти послухали цікаву лекцію, яку професійно та емпатично розповіла екскурсовод Марина Боровікова. У ній йшлося не тільки про творчий доробок Тараса Григоровича, але й про його особистісні переживання та емоції.. Нам розповідали про умови, в яких жив відомий поет та художник, про його друзів, перебування на засланні та останні миті життя. В музеї є багато експонатів та фотографій, що допомагають відвідувачам краще зрозуміти історичний контекст. Також слід зазначити, що музей є автентичним, тому що Тарас Шевченко справді жив два тижні свого життя, знайшов тут  справжній та необхідний перепочинок під час свого останнього перебування в Україні. Цей факт додає особливої атмосфери та допомагає краще сприймати зміст лекції.

Згодом здобувачі освіти  піднялись на гору Тараса,  щоб побачити дуб, якому понад 900 років, і під яким Кобзар за легендою любив відпочивати. Біля дуба провели конкурс декламування віршів поета.

Матеріал підготовула: Марія Ладинська 566-Ж-2