Українська хустка

Українська хустка - чарівний символ жіночої краси.
Сьогодні членів гуртка "Компас" радісно зустрічала бібліотека ім. Олени Теліги на Святі української хустки.
У заході взяли участь керівники гуртка Галина МАРЧУК, Олег ГУРОВ, Тамара КОВАЛЬОВА, психологиня Любов ФУРСА, викладачка Антоніна БОГИНСЬКА та студенти Фахового коледжу інженерії, управління та землевпорядкування НАУ Богдан БІЛОУС, Анастасія КОЛОМІЄЦЬ, Анна КУЗЬМИЧ, Вероніка КРИВЕНЮК, Іванна, КОВАЛЕНКО, Іван ДРАЧОВ, Олексій КИРИК, Олександр ЗІНЧЕНКО, Гліб МОІСЕЄНКО, Євген ЛИТВИН, Данило КОНАХ ( група 585- КБ- 1) та Ксенія МАКОВЕЦЬКА, Аріна РАЄНОК, Анна ГУРИН, Карина МИГОЛЬ (група Ф-20).
Завідувачка бібліотекою Олена ШЕВЧУК надала цікаву інформацію про українську хустку та свято на її честь, а саме що це неофіційне свято, започатковане чотири роки тому 7 грудня з ініціативи вінницького Клубу успішних жінок.
Пані Олена розповіла, як раніше по хустці можна було визначити статус жінки та рівень достатку сім’ї. Хустки у якості дорогого подарунку дарували жінкам чоловіки. Хустки були повсякденні й святкові, літні й зимові, великі та малі.
Залежно від регіону жінки використовували різні способи зав’язування.
Пані Олена та викладачі коледжу показали, як українські жінки зав’язували хустки, а моделями стали наші чарівні студентки.
В фінальній частині заходу кожен зі студентів отримав передбачення на Новий рік від пані Олени, смаколики від Галини МАРЧУК. Підвели підсумок в мотивуючій грі " Мрії збуваються " з психологинею Любов'ю Фурсою, в якій з задоволенням взяли участь студенти і викладачі.
Ми щиро віримо, що в нашому колі гуртка " Компас" мрії обов'язково здійсняться, адже ми дуже цього прагнемо!
З прийдешніми святами!