Психологічна підтримка як ключ до психічного здоров’я…

Психологічна підтримка як ключ до психічного здоров’я…
20.12.2023 Куратором групи ІПЗ-28 відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування Національного авіаційного університету» Іриною СЛИНЬКО було проведено виховну годину на тему : «Психологічна підтримка як ключ до психічного здоров’я…»
 
Мета психологічної бесіди – подолання дефіциту уваги, корекція неадекватних емоційних реакцій на ті чи інші-події, зміцнення самовладання, розвиток емоційного самоконтролю, корекція особистісних якостей, форм поведінки, норм соціальної взаємодії людини. Безпосереднім приводом для організації корекційної роботи стають зазвичай труднощі у навчальній та професійній діяльності, порушення поведінки і дезадаптація осіб, проблеми у професійній або повсякденній діяльності, в емоційно-вольових переживаннях людини.
 
Проблема благополуччя та психічного здоров’я особистості в умовах такої вираженої форми соціальної напруженості, якою є війна, являє собою актуальний та соціально значущий напрямок роботи класного керівника.
 
Першочерговим завданням батьків, освітянської спільноти на сьогоднішній день є надання невідкладної допомоги та психологічної підтримки студентам, що дозволить їм впоратися зі стресом від війни, а також попередить виникнення більш складних проблем. Дорослі повинні помічати і вчасно реагувати на тривожні симптоми, які проявляє підліток у стані стресу. Вона може відчувати страх, хвилювання або занепокоєння через напади паніки. Головне у цей момент — допомогти їй заспокоїтися і почуватися в безпеці.