В ГОСТЯХ У ЛЕСІ УКРАЇНКИ

9 лютого 2024 року після багатьох пар студенти групи 592-ОП-1(відділення №7) Відокремленого структурного підрозділу «Фаховий коледж інженерії, управління та землевпорядкування Національного авіаційного університету» разом з викладачкою української філології Людмилою ТКАЧЕНКО, за організації класного керівника групи Валентини ХАРУТИ, побували в гостях у видатної українки, що мешкала за адресою вулиця Саксаганського, 97.

У музеї студенти переглянули світлини родини Косачів, книги, рукописи, меморіальні речі (вишивки, срібний посуд, ручку, якою користувалася поетка) фонограф, скрині, перше видання поетичних творів. Особливу увагу привернула кімната, в якій працювала Леся, адже розставлені речі, стіл, капелюшок в коробці, привезена з подорожі сувенірна вазочка додають своєрідного відчуття доторку до розуміння поетичного слова і до самої Лесі. Здобувачі з цікавістю оглядали експозицію, ставили питання екскурсоводу, міркували, адже творчість Лесі Українки вони зараз вивчають на уроках з української літератури.

Екскурсія до Музею видатної українки нікого не залишила байдужими, кожен зі студентів відчув і себе справжнім свідомим українцем, якими були родини Драгоманових- Косачів, Старицьких, Лисенків.