ЗЕМНІ ШЛЯХИ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Екскурсія «Місцями Революції Гідності. Хроніка подій»

Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч удесяте Україна вшановуватиме Небесну Сотню. У цей день згадують про подвиг учасників Революції гідності 2013–2014 років та вшановують пам’ять загиблих під час протестів.

17.02.2024 студенти груп Ф-20, ОВ-33К, ІПЗ-28 разом з класними керівниками (Тетяною ЯМКОВОЮ, Оленою БРЕЗІЦЬКОЮ та Іриною СЛИНЬКО, а також заввідуючою відділенням «Фінансів та менеджменту» Галиною КОСТЕНКО) відвідали екскурсію «Місцями Революції Гідності. Хроніка подій», яку провела провідний фахівець музею історії революції гідності Вікторія БОЙКО (організатор Національний музей Революції Гідності).

Мета екскурсії вшанувати пам'ять героїв Небесної сотні, прищеплювати любов до батьківщини; формувати у студентів ціннісне ставлення до України, прав та свобод людини, європейського вибору українців; розвивати в здобувачів освіти почуття національної самосвідомості та громадянської активності; виховувати патріотів, свідомих громадян, готових захищати свою Батьківщину. Сприяти тому, щоб студенти усвідомлювали, що необхідно бути гідними громадянами України.

Екскурсовод розповіла про передумови і причини Революції Гідності, згадала головні події нашої незабутньої вогняної зими та детально зупинилася на постатях Героїв Небесної Сотні.

Революція гідності є однією з наймасштабніших подій у новітній історії України. Однак у боротьбі за права людини та громадянина, демократію і свободу українці заплатили високу ціну – 107 загиблих Героїв Небесної Сотні.

 

Серед них – представники різних професій, віку та статей, які приїхали з різних куточків України й навіть з-за кордону. Наймолодшому із загиблих, Назарієві Войтовичу, було лише 17 років, а найстаршому учаснику Революції гідності Іванові Наконечному – 82 роки. У день пам’яті про подвиг Героїв ми говорити із студентами про те, що «ми не маємо права опускати руки тоді, коли їх не опустили ті, хто були до нас».