Мистецька зустріч – рефлексії війни

У рамках проведення предметного тижня ЦК туризму, геодезії та землеустрою, до другої річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну, студенти 320-Ж та 553 М-2 груп  брали участь у мистецькій зустрічі – рефлексії війни «Україна і світ: 730 днів протистояння з ворогом», яку організували викладачі Людмила КУДЕЛЯ та Людмила ХАЛІНОВСЬКА. 
 
Рефлексії – складне поняття, бо уособлює наші відчуття, досвід, внутрішній стан, це – особистий і болючий процес переживання страшних реалій сьогодення. Війна триває вже значний період, і кожен сприймає її по-різному. 
 
На  зустрічі студенти мали змогу поділитися спогадами про перші дні вторгнення, важливістю кожного життєвого моменту та розповісти про свої плани на життя, навчання та творчу реалізованість. Студентки Фролова Дарія (320-Ж група) та Щербініна  Дарія (552-М-2 група) підготували презентації про легенди та міфи Києва, що пов’язані з архітектурними, історичними, релігійними пам’ятками міста: будинок з Химерами, Андріївська церква,  замок Річарда, пам’ятник українському гетьману Богдану Хмельницькому, Лиса гора,  скульптура «Батьківщина- мати», фонтан «Самсон» та головну вулицю столиці – Хрещатик. В обміні думками та враженнями брали активну участь студентки Шадура Єлизавета, Самойлова Валентина, Котенко Олександра та Лихицька Вікторія.
 
Зустріч відбулася в теплій атмосфері взаєморозуміння та підтримки, адже відомо, що – «Біда, розділена на двох, стає вдвічі легшою». А важкі переживання, озвучені у гарному товаристві – допомагають їх достойно пережити, особливо, коли поруч – міцне плече друга.
 
Тож, загадаймо всі разом бажання, воно у нас єдине – Перемога:
 
Тетяна Строкач
​ЗАГАДАЮ БАЖАННЯ
Загадаю бажання, найдорожче у світі!
Щоб настав мир в країні, і не гинули діти,
Щоб під небом блакитним колосилися ниви,
Щоб всміхалися люди й жили дружно, щасливо.
Щоб не плакали мами у журбі над синами,
Перемога настала в боротьбі з ворогами.
Щоб старенькі в достатку всі свій вік доживали,
Щоб і пісня, і слово українські звучали.
Щоб країна розквітла, незалежна і вільна.
Хай здійсниться бажання це моє неодмінно!