Круглі столи «Біорізноманіття: наша їжа, наше здоров’я», «Значення хімії в житті людини» в рамках тижня природничих дисциплін

25 березня 2024р у рамках тижня природничих дисциплін були проведені Круглі столи в групах 574-Ж на тему: «Біорізноманіття: наша їжа,  наше здоров’я» (викладач Олена ВАСЬКОВСЬКА) та в групі 581- ІПЗ «Значення хімії в житті людини» (викладач Антоніна СТОЛЯРЕНКО).
 
Студенти  груп підготовили цікаві презентації в яких  показали, що біорізноманіття - це фундамент нашої їжі та здоров’я, розкрили взаємозв’язок між біорізноманіттям та їжею. Довели, що саме біорізноманіття задовольняє потребу у харчуванні людей, дозволяє забезпечувати наші столи різноманітними смачними та поживними продуктами. Прямий  вплив має біорізноманіття  і на здоров’я людини , оскільки різноманітність  природних екосистем забезпечує різноманітність харчових продуктів, що впливає на наше здоров’я та харчову безпеку. Саме  комплексне харчування, яке використовує продукти з багатим біорізноманіттям, сприяє зміцненню імунної системи та підтримує здоров’я людини.
 
Були продемонстровані  також цікаві презентації про роль хімії в житті людини.
 
Хімічні знання — це потужна сила в руках людства. Знання властивостей хімічних речовин та способів їх добування не тільки дозволяють вивчати й розуміти природу, але й добувати нові, ще не відомі речовини, передбачати існування речовин із необхідними властивостями. 
 
Хімія увійшла в усі сфери життя та діяльності людства. У повсякденному житті ми використовуємо багато продуктів хімічної промисловості. Використовуючи хімічні знання, створюють нові матеріали, які не існують у природі.
 
Без хімії неможливо уявити сучасний побут людей. І не тільки опосередковано через використання їжі, одягу, взуття, палива, житла, але й безпосередньо через використання скляних, пластмасових, порцелянових і фаянсових виробів, лікарських препаратів, засобів для дезінфекції, косметичних виробів, різних клеїв, лаків, фарб, харчових добавок тощо.
 
Призові місця з хімії  отримали:
 
I. Поліщук Владислава, Марченко Анна.
II. Шуляченко Микита, Татарінов Тимофій.
III. Хоменко Олександр, Сабіржанов Камільжан.
Призові місця з біології та екології:
Митник Діана, Мисюра Ольга
Балан Вікторія, Гамалійчук Оксана
Ориховська Анастасія, Кучер Єлизавета
 
Вітаємо переможців та бажаємо подальших успіхів!