"Плануйте свої гроші, плекайте своє майбутнє" — це офіційна тема Global Money Week у 2023 році.

 

Global Money Week— щорічна міжнародна інформаційна кампанія, що включає заходи на фінансову тематику для дітей та молоді. Це тиждень, коли у різних країнах світу проходить безліч заходів, уроків, лекцій, воркшопів, майстер-класів, змагань і конкурсів задля підвищення фінансової обізнаності молодого покоління.

Не став винятком цей тиждень і для циклової комісії фінансів та менеджменту.

Розпочався тиждень з урочистого відкриття представниками Міжнародної мережі фінансової освіти при Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD/INFE) OECD як глобального організатора.

В рамках Всесвітнього тижня грошей студенти – фінансисти  здійснили віртуальну екскурсію до Музею грошей НБУ, де дізнались історію становлення та розвитку банківської справи в Україні та створення української гривні.

21 березня 2023 року відбулось чергове онлайн-засідання студентського наукового гуртка циклової комісії фінансів та менеджменту за напрямами «Актуальні проблеми та перспективи фінансових відносин в умовах сучасності», присвяченого Всесвітньому тижню грошей.

Учасники заходу визначили роль фінансової грамотності та Національного банку України як провайдера фінансової обізнаності в Україні, ознайомились з результатами дослідження «Фінансова грамотність, фінансова інклюзія та фінансовий добробут в Україні у 2021». Також присутні мали можливість перевірити власний рівень фінансової грамотності, позмагатися на знання валют світу та на вміння планувати сімейний бюджет, використовуючи ігрову навчальну платформу Kahoot!

24 березня студенти взяли участь у вебінарі від головного експерта управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Тетяни Машлаковської «10 найпоширеніших схем платіжного шахрайства».

Ткаченко О,І, провела анонімне опитування студентів на тему «Фінансової грамотності» та виховну годину з переглядом відеоматеріалу на тему «Кредит – мої права та обов’язки» .

Викладачі циклової комісії фінансів та менеджменту долучились до онлайн-школи для педагогів з фінансової грамотності.